Speelotheek Plus, Mamatijd en Dreumestijd

Speelotheek Plus
Opvoedwinkel Twinkeltje Noord en Crooswijk organiseren wekelijkse opening van de Speelotheek Plus. De Speelotheek Plus bevindt zich in de locatie van Twinkeltje Noord aan de Ruivenstraat 81 (in het Klooster). In Crooswijk bevindt de Speelotheek Plus zich in de locatie van Twinkeltje Crooswijk aan de Isaac Hubertstraat 121. Hier wordt speelgoed uitgeleend na afloop van Dreumestijd (zie hieronder).
In de Speelotheek Plus kunnen ouders van kinderen van 0 tot 6 jaar voor een gering bedrag speelgoed voor hun kinderen lenen.

Vaak is het voor ouders prettig om uit te proberen met welk speelgoed hun kind graag speelt. Sommig speelgoed is erg duur en kinderen spelen er maar kort mee. Op deze manier kunnen ouders toch verantwoord en gevarieerd speelmateriaal aan hun kind aanbieden. Er is speelgoed aanwezig dat geschikt is voor de diverse ontwikkelingsgebieden van kinderen. Dit kan bestaan uit houten speelgoed zoals insteekpuzzels of een garage tot bewegingsmateriaal zoals fietsjes, glijbaantje of een schommel. Kom gerust eens binnenlopen om te kijken. De medewerker geeft u graag een folder mee met informatie over de Speelotheek Plus. Naast het uitlenen van speelgoed is het doel van de Speelotheek Plus om met ouders in gesprek te gaan over het belang van spelen voor jonge kinderen en om uitleg te geven over goed speelgoed en spelgedrag van jonge kinderen. Tijdens de openingsuren kunnen ouders ook andere ouders ontmoeten en samen praten over het spelen van hun kinderen.

Mamatijd
Bent u zwanger? Of bent u de trotse moeder van een baby tot ongeveer een jaar? Kom dan eens langs bij mamatijdMamatijd is een speciaal moment voor (aanstaande) moeders en hun baby, waarbij we met elkaar leuke activiteiten doen, waar we gezellig met elkaar kunnen kletsen en waar heel veel vragen over zwangerschap, bevallen, het kersverse ouderschap en baby’s beantwoord worden! Opvoedwinkel Twinkeltje organiseert onder deskundige begeleiding deze gratis bijeenkomsten in de Ruimte voor Ouders locaties in Crooswijk, Centrum en Charlois.

Dreumestijd 
Voor ouders met kinderen in de leeftijd van 1 tot 2 jaar wordt het programma Dreumestijd georganiseerd in Crooswijk en Noord. Dreumestijd richt zich met name op ouders, die vragen hebben over het opvoeden van hun jonge kind en die geen netwerk hebben om die vragen te kunnen stellen. Ouders komen samen met hun dreumes om onder begeleiding te spelen. Voor de ouders is dit een gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en om met elkaar te praten over de opvoeding, samen te kijken naar het speelgedrag van hun kind en vragen stellen aan de medewerker. Bij de 10 bijeenkomsten staat telkens een ander onderwerp centraal waarover groepsgerichte informatie wordt gegeven.

Zwart wit foto

Locatie en Openingstijden

Dreumestijd Noord
Ruivenstraat 81 (dit is het voormalige klooster)
woensdagochtend van 9.00-10.30 uur

Speelotheek Plus Noord
Opvoedwinkel Twinkeltje Noord, Ruivenstraat 81 (Klooster)
woensdag van 15.00-16.30 uur (inclusief activiteit) en na afloop van Dreumestijd

Mamatijd Crooswijk
Donderdag van 9.00- 10.30 uur
Opvoedwinkel Twinkeltje Crooswijk, Isaac Hubertstraat 121

Dreumestijd Crooswijk
Opvoedwinkel Twinkeltje Crooswijk, Isaac Hubertstraat 121
maandagochtend en dinsdagochtend van 9.00-10.30 uur

Speelotheek Plus Crooswijk
Opvoedwinkel Twinkeltje Crooswijk, Isaac Hubertstraat 121
Woensdagvan 09.30 - 10.30 uur (inclusief activiteit)
Woensdag van 15.00 - 16.30 uur