Reuzen & Kabouters in de Ruimte voor Ouders l 10 okt - 27 nov 2016


Van 10 oktober t/m 27 november staat het thema Reuzen en Kabouters centraal in de Ruimte voor Ouders. In dit thema vormen Reuzen en Kabouters het kader waarbinnen we aandacht zullen besteden aan de begrippen ‘groot’ en ‘klein’. Er zijn verschillende activiteiten afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

De kinderen gaan verschillende voorwerpen met elkaar vergelijken en zeggen hierbij of ze groot of klein zijn. Samen met de kinderen gaan we kabouterpoppetjes maken, we zingen een liedje over een paddenstoel met witte stippen en de kinderen gaan Puk helpen met het vinden van een tas waar zijn boeken in passen. Met de jongere kinderen gaan we vooral ervaringen op doen met grote en kleine voorwerpen. De oudere kinderen gaan zelf benoemen of iets groot of klein is en laag of hoog ligt. Wanneer de kinderen ervaren dat ze ergens te klein voor zijn gaan we een oplossing daarvoor verzinnen. Ook gaan de kinderen limbodansen, al dansend als reuzen en kabouters gaan ze over het touw heen of er onder door. 

Er is een Ruimte voor Ouders in Rotterdam Crooswijk, Noord, Centrum en Charlois. Hieronder kun je een overzicht downloaden van activiteiten in een Ruimte voor Ouders bij jou in de buurt. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het thema en/of de activiteiten in de Ruimte voor Ouders, dan kun je bellen met opvoedwinkel Twinkeltje op 010 – 411 5043 of mailen naar info@twinkeltje.info